Аякс отпада, Лион продължава напред в Шампионска лига (видео)


В. Мухарски

Аякс отпадна от Шампионската лига. Тимът от Амстердам загуби домакинството си от последния кръг на група "D" срещу Реал Мадрид. "Белия балет" взе победата с класическото 0:3, а в същото време Лион надигра Динамо Загреб със 7:1 и успя да навакса пасив от 7 гола разлика между двата тима.

Аякс обаче може да съжалява, тъй като им бяха отменени два гола в днешната среща. И при двете ситуации съдийските решения бяха доста спорни. Мадридчани завършиха кампанията в груповата фаза с 6 победи от 6 мача и по този начин завърши начело на групата.

Хосе Кайехон (в 14-ата и 90-ата минута) и Гонсало Игуаин в 41-ата минута бяха точни за Реал.

Лион записа категоричен успех с 7:1 като гост на Динамо Загреб. Домакините останаха с човек по-малко още в 28-ата минута, след като Леко бе изгонен. В 40-ата минута Динамо поведе чрез попадение на Ковачич, но четири гола на Гомис (45, 49, 52, 70) и попадения на Гоналон (48), Лисандро (68) и Брианд (76), донесоха победата на Лион.

Френският отбор събра 8 точки, колкото има и Аякс. И двата мача между Лион и Аякс завършиха при резултат 0:0, но поради по-добра голова разлика Лион завършва на 2-ра позиция и се класира за осминафиналите. Хърватският Динамо Загреб остава на последно място в подреждането без нито една спечелена точка и голова разлика 3:22, което е анти-рекорд на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



156