Гуардиола: Може би това е бъдещето на Барселона


Н. Гавазов

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола, остана много доволен от представянето на юношите си в снощния мач от шестия кръг на Шампионската лига с БАТЕ Борисов, който каталунците спечелиха с 4:0. Както е известно, заради предстоящият двубой от Примера дивисион с Реал Мадрид, испанският специалист даде почивка на част от титулярите си, но футболистите, които заместиха основните играчи показаха, че са достойни наследници на своите батковци.

„Никой не знае какво ни очаква в бъдеще, но клубът направи важна крачка, съхранявайки в своите редици Бартра, Куенка, Роберто, Мунес, Рафиня....Може би след време играта ни ще зависи от това ярко поколение футболисти. Опитът във втора дивизия ще им помогне да избегнат заболяването на звездите. Много от момчетата, които използвах сега, през уикенда загубиха от Елче с 0:3 (Б.ред. - дублиращите отбори). Те прекрасно знаят какви са изискванията на първия отбор и го показаха тази вечер - в спокойна обстановка им беше наистина леко. Радвам се за тези момчета. Казах им да излязат и да се забавляват, те изпълниха много от указанията и не бяха уплашени. За нас бе важно да видим, че те могат да се справят и са подготвени да помагат, когато имаме нужда от тях. Не е лесно да пуснеш 6 или 8 деца от втория тим и те да играят толкова добре", заяви Гуардиола на пресконференция след мача.

„Ако Реал ни бие сега, те ще натрупат страхотно предимство, а да стопиш 9 точки разлика е твърде много. Мадрид винаги са силни. Утре обаче ще започнем да мислим и да се подготвяме за тях", каза още наставника на Барселона.

 

82