Емери: Челси е много добър отбор


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Валенсия Унай Емери коментира загубата от Челси в срещата от шестия кръг на Груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, лондончани пометоха с 3:0 испанския отбор и не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си. Според испанският специалист, основната причина за унизителната загуба е бързият гол на домакините.

„Ние се готвихме сериозно за този мач. Ако бяхме вкарали първи гол, играта щеше да премине при съвсем друг сценарии. Имахме и положения за отбелязване на гол и ако го бяхме направили всичко щеше да бъде друго. А така допуснахме още един гол и нещата станаха трудни. Ние владеехме топката, имахме своите моменти, но така и не успяхме да накараме домакините да капитулират", заяви след мача Емери.

„Може би не сме достатъчно силни? Челси е мощен във физически план отбор. Нямам никакви претенции към играчите си. Загубихме важни точки срещу Генк, но нека не поглеждаме назад. Челси и Байер в хода на турнира прогресираха и заслужиха класирането си за следващата фаза. Ние трябва да мислим за бъдещето, за Лига Европа. Трябва да вдигнем главите си и да продължим битката за един от европейските трофеи" каза още наставника на Валенсия.

 

123