Алегри: Сражавахме се достойно


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри, независимо от загубата с 2:3 от Барселона в петия кръг на Шампионската лига, остана доволен от играта на своите възпитаници. Както е известно, двата отбора вече се бяха класирали за фазата на елиминациите и снощната битка на „Сан Сиро" бе своеобразен финал за първото място в групата.

„Момчетата изиграха добре мача. В подобни срещи е лесно да допускаш грешки, но нашата игра беше важна от гледна точка на бойния дух и в сравнение с другите отбори, аз не бих приел правилото: „Срещу Барселона трябва да играе по-различно". Ние бяхме себе си, а през първото полувреме създадохме повече положения за гол от противника си", заяви след мача Алегри.

„В състава на Барса има много изпълнители от най-висока класа, но ние се държахме достойно. Преди да започнем подготовката за плейофите, ние ще се съсредоточим на вътрешната сцена. Робиньо бе добър през първото полувреме, а Пато има нужда от време, за да набере подходяща форма и кондиция", допълва наставника на Милан.

 

88