Барса вкара повече от Милан в спектакъл на Джузепе Меаца


В. Мухарски

Барселона победи Милан като гост с 3:2 и по този начин спечели група „Н” в турнира Шампионска лига. След тази среща испанците вече имат 13 точки, а тимът от Италия – осем.

В 14-ата минута Тиаго Алкантара пусна към Лео Меси, звездата на "каталуците" технично изведе Сейду Кейта, който опита остро подаване, което завърши с автогол на Марк ван Бомел - 0:1. В 20-ата минута Зеедорф пусна отлично към Златан Ибрахимович и шведът показа голмайсторски нюх и с умерен удар изравни резултата.

Три минути по-късно Меси намери отлично в наказателното поле Фабрегас, който веднага стреля, но топката попадна в гредата. В 29-ата минута Акуилани извърши нарушение в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Лео Меси вкара дузпата, но тя не бе зачетена, тъй като аржентинецът се засили и се спря малко преди да бие. След като дузпата бе бита отново Меси отново вкара топката в мрежата и този път попадението бе зачетено - 2:1 за Барса.

В 33-ата минута Давид Вийя бе изведен фантастично от Меси, но ударът на нападателя бе избит от Абиати. В 38-ата минута Боатенг стреля от воле, но Валдес изби. В 41-ата минута Боатенг се строполи в наказателното поле след като се сблъска с Масчерано, но съдията много точно не отсъди наказателен удар за "червено-черните".

Две минути по-късно играчите на Милан имаха нови претенции за дузпа, този път за игра с ръка в наказателното поле на испанците, но съдията отново взе правилно решение и остави играта да продължи. Малко преди края на първата част пропуск направи Тиаго Силва.

В 54-ата минута зрителите на "Джузепе Меаца" станаха свидетели на невероятно красив гол. Боатенг получи добър пас и много добре овладя топката, премина през бранител на испанците и с премерен удар изравни резултата.

В 63-ата минута Барса поведе отново. Меси отново се отличи с великолепно подаване към Чави Ернандес, който се разписа от много добра позиция - 3:2. В 70-ата минута Абиати спаси отбора си от нов гол, след като отрази шут на Санчес. До края на срещата и двата тима пропуснаха по няколко добри голови положения.

105