Сър Алекс: Бербатов винаги има способността да обърне един мач


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов отново се появи на челните страници в повече британски издания, след като в снощния мач от Шампионската лига бе най-креативния футболист в състава на „червените дяволи". Както е известно, българинът вкара своя първи гол в Шампионската лига след повече от тригодишна пауза, която е резултат повече от липсата му на игрова практика и подреждането на състава, отколкото отсъствието на голмайсторски качества - снощи Бербо за пореден път доказа, че има поглед върху играта, притежава способността да запазва и контролира топката (нещо, без което съвременният нападател не може) и в състояние да бъде изключително полезен на своя тим

Водещите британски спортни издания, сред които Sky Sports, The Sun(!) и The Mirror поставиха една и съща оценка на българския нападател - 7, като това е най-високата оценка за играчите в двубоят между Манчестър Юнайтед и Бенфика. Единствено Goal.com. подреди Берба след Нани.

В същото време мениджърът на шампионите Сър Алекс Фъргюсън се изказа доста позитивно за своя възпитаник, който изравни резултата след гол с глава.

"Бербатов участваше във всяка една ситуация. Той не започваше често като титуляр през сезона, но Митко се справи много добре тази вечер и можеше да вкара хеттрик. Беше лошо решение, когато бе отсъдена засада през първото полувреме - нямаше такава. Бербатов пропусна една възможност в края - просто нямаше късмет и може би той трябваше да свали топката на земята. Въпреки това, той игра много добре. Винаги има способността да обърне един мач. Затова го пуснах да играе. Берба е винаги в мислите ми", заяви Сър Алекс.

 

80