Сър Алекс: Няма за какво да упреквам футболистите си


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след равенството 2:2 с Бенфика изрази надежди за победа на неговия отбор над Базел в последният мач от груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, снощното равенство остави „червените дяволи" на второ място в класирането с равен брой точки с Бенфика, но само на точка пред Базел, което прави положението на шампионите в групата много деликатно. Шотландският специалист обаче отказа да критикува играчите си, заявявайки че отборът му трябва да победи швейцарците.

„Пропуснахме два странни гола. В първия случай това беше автогол, а във втория - превземането на врата стана в резултат на грешен пас от зоната на защитата и Давид де Хеа. Но като цяло, ние играхме много добре. Бяхме продуктивни и няма в какво да упреквам футболистите. Ако бяхме задържали преимуществото си няколко минути след като излязохме напред в резултата, можехме да победим и с голяма разлика, но футбола е жесток", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

„Началото беше лошо за нас и се наложи да налучкваме ритъма и темпото на играта. Ранният гол понамали вятъра в платната ни, но след това заиграхме наистина много добре и на полувремето трябваше да водим с разлика три гола. Лиших се от няколко играчи заради травми, но аз няма да се оплаквам, общо взето това не ни се отрази и играхме добре", допълни шотландският специалист.

„Мачът в Базел ще бъде тежък. Там настъпва решаващият момент, но аз съм уверен в своя отбор. Възможно е да не завършим първи, но в Швейцария трябва задължително да победим", завършва Сър Алекс.

 

86