Сър Алекс: Мачът с Бенфика е класика в европейския футбол


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, чиито футболисти в пети пореден мач запазиха вратата си чиста, смята, че „червените дяволи" имат добри шансове да вземат връх над Бенфика в срещата между двата тима тази вечер на „Олд Трафорд". Освен това, шотландският специалист очаква открит футбол и празник за всички любители на най-популярната игра.

„Отчитайки историята на Юнайтед и Бенфика, нас ни очаква мач на най-високо европейско равнище в пълния смисъл на това определение. И двата отбора са провеждали помежду си много ярки и велики срещи, които завинаги са останали в паметта на запалянковците. В това число и двубоят през 2005 година в Лисабон, когато ние загубихме с резултат 1:2", цитира Sky Sports думите на Сър Алекс.

„Първият мач с Бенфика в сегашната си кампания проведохме задоволително. Моят отбор владееше добре топката и равенството 1:1 може да кажем, че беше закономерно. Единствено в последните 15 минути съперникът ни беше по-активен и създаде няколко добри шансове за отбелязване на гол. Смятам, че тази вечер ще станем свидетели на открит футбол, още повече, че двата отбора желаят победата. Надявам се, че на собствена земя ще постигнем положителен резултат", допълва шотландският специалист.

„Ако един отбор не допусне гол в продължение на пет поредни мача, това е заслуга на целия колектив. Всеки един тим е длъжен да върши огромна работа без топка, а получавайки топката е длъжен да я запази. В последните ни срещи точно това се случи - пресирахме добре съперниците си и правилно се възползвахме от положенията си. Играчите обсъдиха помежду си домакинската загуба с 1:6 от Сити и беседата се оказа продуктивна. Победната серия в пет поредни мача е свидетелство за добрата ни форма. Показваме симпатичен футбол, но най-важното е, че диктуваме на съперника си нашата игра" каза още Сър Алекс.

81