Мадзари: Ще се постараем да победим Манчестър Сити


Н. Гавазов

Независимо от това, че единствено победата над Манчестър Сити ще позволи на Наполи да остане в борбата за класиране за плейофите в Шампионската лига, старши-треньорът на италианците Валтер Мадзари не чувства натиск върху себе си и заяви, че ще търси победата срещу лидера във Висшата лига на Англия.

Манчестър Сити е един от най-добрите отбори в света и ние нямаме право на грешки. Сега „гражданите" играят много силно. В първия кръг те можеха да разчитат на Карлос Тевес. Сега него го няма, но в свое разположение имат друг възхитителен футболист - Марио Балотели. В мача срещу Нюкасъл бе дадена почивка на петима техни играчи и това не се отрази изобщо на играта им. Това, че попаднахме в тази група е лош късмет за нас, но кой се е надявал, че преди петия кръг ще съберем толкова точки? Аз се гордея с играчите си. Ако попаднем в Лига Европа, там също ще играем за победа. Това е нашата философия", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Мадзари.

„По-голяма е отговорността за Роберто Манчини, защото там се изгражда отбор, който трябва задължително да побеждава. Собствениците на клуба вложиха в тима повече от 200 милиона евро за половин година, докато ние все още се развиваме", допълва наставника на Наполи.

„Трябва да подобрим представянето си в началните минути на мача и да не играем по начина, по който започнахме срещу Байерн. В последно време правим тази грешка, но се надявам сега да я избегнем. Силно се надявам на подкрепата на нашата публика, за да може дори когато грешим, моите играчи да дават всичко от себе си", каза още Мадзари.

 

169