Хайнкес: След третия гол започнахме да играем лошо


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес след победата над Наполи с 3:2 в среща от четвъртия кръг на Шампионската лига сподели своето мнение от играта на своя отбор. Както е известно, баварците победиха с 3:2, като Гомес оформи хеттрик в мача, а Фернандес отбеляза двата гола за гостите. В средата на второто полувреме Зунига от Наполи и Бадщубер от Байерн Мюнхен пък видяха червения цвят на картона.

„След като резултата стана 3:0, ние започнахме да играем много лошо. Аз казах на играчите преди мача, че ни очаква много тежък двубой. Наполи никога не се предава, тимът притежава стопроцентов морален дух и винаги е първи, когато става дума за борба. В мачове на такова равнище никога нищо не идва безплатно. До тази вечер италианците нямаха загуба в Шампионска лига, така че ние трябва да се радваме от победата", споделя Хайнкес за официалният сайт на УЕФА.

„Искам да отбележа хеттрика на Марио Гомес, а също така и неговата помощ за отбраната. Той показа своята класа. Знаем, че е голям голмайстор, но беше много приятно да наблюдаваш как той се бори за своя отбор. Неприятна е травмата на Швайнщайгер - тя е удар за нас и вие видяхте каква е реакцията на играчите след неговата смяна. Говорех преди мача, че Бастиан не е просто важен играч, той е двигателят в нашия отбор", допълва наставникът на Байерн.

 

138