Реал Мадрид мина без проблеми и през Франция


В. Мухарски

Реал Мадрид победи с 2:0 като гост на френския Лион в среща от група "D" на Шампионсклата лига. Двубоят се игра на "Стад Жерлан" във Франция. Първото попадение падна в 24-ата минута на срещата, като точен бе мегазвездата на "лос меренгес" Кристиано Роналдо. Португалецът се разписа от фаул на границата на наказателното поле. При резултат 1:0 завърши първата част.

Като цяло испанците имаха по-добри положения, но вратарят Уго Лорис действаше на висота в почти всички ситуации. Все пак в 69-ата минута Роналдо падна в наказателното поле, след съприкосновение с играч на Лион, и съдията посочи бялата точка. CR7 превърна дузпата в гол и по този начин удвои аванса на гостите от Испания.

Малко по-късно Ди Мария също обстрелва Лорис, но стражът на Лион показа класа и изби. Добра възможност се откри и пред французите, когато в 79-ата минута удар с глава на Брианд попадна в страничната греда на вратата пазена от Касияс. Въпреки опитите си играчите на френския тим така и не успяха да стигнат до почетно попадение. По този начин мадридчани се поздравиха с победата.

158