Челси излезе с изявление относно снощното поведение на феновете си


Н. Гавазов

Челси обеща да направи всичко възможно, за да идентифицира феновете, които са отговорни за песнопението по адрес на защитника на КПР Антон Фърдинанд, съобщава Sky Sports. Както е известно, във вторник вечер по време на двубоя от Шампионската лига с белгийския Генк, част от привържениците на „аристократите" пееха: „Антон Фърдинанд, ние знаем какъв си", опитвайки се по този начин да изразят подкрепата си за Джон Тери, който е обвинен в отправяне на расистки обиди по адрес на защитника на КПР.

Изглежда, че Челси ще избегне разследване от страна на УЕФА за поведението на феновете на отбора, след като стана ясно, че нито делегатът на мача, нито главният съдия са отбелязали в докладите си тези песнопения. Ръководството на клуба от „Стамфорд Бридж" обаче е амбицирано да не допусне повече подобни прояви с цел предотвратяване на евентуално разследване от страна на УЕФА или ФА.

„Ние ще работим със съответните органи и ще потърсим виновните. Челси, както и по-голямата част от нашите фенове смятат, че никакви форми на дискриминация не може да има по стадионите. Като клуб, ние работим усилено върху обучението на нашите фенове по тези въпроси и ще продължаваме да го правим", се казва в изявление на Челси.

 

93