УЕФА може да открие дисциплинарно производство срещу Челси


Н. Гавазов

Челси, с цел да избегне наказание от УЕФА се разграничи от песнопенията на феновете си по време на снощната среща от Шампионската лига с белгийския Генк. Както е известно, преди въпросният двубой, а на моменти и през второто полувреме на мача на „Кристал Арена", част от привържениците на лондончани започнаха да скандират обиди по адрес на защитника на КПР Антон Фърдинанд, който обвини Джон Тери в отправяне на расистки обиди.

Изглежда, че феновете се опитваха да подкрепят капитана на „сините", който в момента е под полицейско разследване, за което FUTBOL TV съобщи още снощи. „Антон Фърдинанд, ти знаеш какво си" - пееха от трибуните. От Челси веднага реагираха и заявиха, че не одобряват скандиранията.

"Тези скандирания са напълно неуместни и ние не ги одобряваме", заяви говорителят на Челси.

Междувременно, тази сутрин от УЕФА заявиха, че делегатът на мача, както и главният съдия Моен не са отразили в своите доклади някакви злоупотреби отправени към защитника на КПР, но служители на Централата обявиха, че ако им бъдат представени доказателства за скандирания от расистки характер, тогава УЕФА ще разгледа въпроса и предприеме евентуално дисциплинарно производство.

Според правилника на УЕФА, наказанието за подобен вид нарушение е глоба и провеждане на два мача при закрити врати.

 

97