Гуардиола: До червения картон на домакините ни беше много трудно


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола призна след двубоя от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Виктория Пилзен, че отборът му е изпитвал трудности преди първия гол в мача. Както е известно, в 22-та минута реферът Роберт Шьоргенхофер от Австрия показа незаслужен червен картон на защитника на домакините Мариан Чисовски и отсъди спорна дузпа в полза на каталунците, която Меси превърна в гол.

„Виктория започна агресивно и домакините имаха своите положения за гол, което ме изненада. Но Валдес се прояви отлично и показа класата си. Длъжни сме да го поздравим с рекорда, който постави. Освен това, аз съm длъжен да поздравя и Меси, който отново се представи блестящо. Неговите показатели говорят сами по себе си какво представлява той", сподели за Sky Sports Гуардиола.

"До червения картон ни беше много трудно. Трябва да призная, че те и с намален състав играха много открито и се стараеха да контраатакуват. Виктория ме изненада много приятно - както тук, така и на „Камп Ноу". Този отбор има добро бъдеще. Погледнете какво правят неизвестните клубове. Погледнете как си патят от АПОЕЛ някои отбори като Порто и Шахтьор. Или вижте какво направи Генк с Челси. Жълтият картон на Алвеш? Говорихме преди мача, че трябва да бъдем много внимателни. Сега той няма да играе срещу Милан и за съжаление, ние това не успяхме да го предотвратим. Предстои ни труден график, за това оставих Иниеста и Вия да почиват", допълва наставника на Барселона.

„Червеният картон не искам да го коментирам. Съдията беше близо до ситуацията и той има по-добър поглед от моя, така че аз нямам право да вземам отношение по този въпрос. Дали срещу Атлетик ще играе Давид Вия? Вече обясних защо не беше включен в групата, но в Билбао ще играе", каза още Гуардиола.

 

79