Вилаш-Боаш: Челси няма да променя философията си


Н. Гавазов

В навечерието на предстоящия двубой с Генк, който е част от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, мениджърът на Челси Андре Вила-Боаш сподели своите очаквания от мача и същевременно опроверга появилите се спекулации в пресата, че е наказал и назначил допълнителни тренировки на играчите си, заради загубата с 3:5 от Арсенал в събота.

Както е известно, лондончани излизат срещу белгийския шампион без Дидие Дрогба, който се подложи на операция. На Острова остана и Джон Оби Микел, който има известни проблеми с глезена след мача с Арсенал, както и Енрике Иларио, който все още е болен.

„Обсъдихме мача с Арсенал най-подробно. Всички слухове от Daily Mail са пълни лъжи. Не съм наказвал играчи и не съм назначавал никакви допълнителни тренировки - излишно е да търсите сензации и хората да си губят времето с празни обсъждания на несъществуващи неща. Просто не е в моя стил да ругая и да се държа грубо, моят избор винаги е бил двустранният мениджмънт. Играчите имат право да изказват мнение, защото именно те показват на терена таланта си", заяви на пресконференция преди мача Вила-Боаш.

„След всяка загуба, включително и последната е много важно да се направи вътрешна аналитика. Не мисля, че грешките дойдоха в подаванията, които бяха предназначени за развитие на атаката ни или в дълбочината на отбраната. Всички попадения дойдоха след контраатаки на противника, но ние няма да променим философията си, заради това нещо. Дали побеждаваш или губиш - важното е да се учиш. Ясно е, че щом си допуснал пет гола у дома значи имаш някакъв проблем и ние сме готови да се изправим срещу него", допълва португалецът.

„В Шампионска лига също няма да бъде лесно. Генк победи в последния си мач и сега се намира отгоре на коня. Добре знаем какво означава това, особено да играеш на негов терен. Аз вече съм бил тук с Порто в мач от Лига Европа и получихме добър резултат, но началото беше много трудно - емоции по трибуните, но на вас няма да разказвам, а ще го споделя с играчите, които трябва да знаят какво ги очаква", каза още Вилаш-Боаш.

 

92