Гърция посреща с омраза Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

„Масови демонстрации, общи стачки и омраза към Германия", така описва Bild обстановката в южната ни съседка часове преди днешната среща от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига между Олимпиакос и Борусия Дортмунд. Според изданието, гръцката преса прави всичко възможно да подгрее местните фенове с най-лесното - всявайки омраза към Германия и се позовава на втория по големина спортен вестник в страната Gravos, който на корицата си е публикувал фотомонтаж на канцлера Ангел Меркел с нацистка униформа, а в непосредствена близост до нея старши-треньорът на немските шампиони Юрген Клоп.

„Борусия е като Меркел! Трябва да победим германците в сряда, така че Гърция да се усмихва, а четвъртата икономика в света да бъде унижена. Гърците не харесват германците - следователно, за нас този мач ще бъде като финал", пише Gravos.

"Какво повече мога да кажа....Мисля, че гърците не обичат германците", заявява смаяно Клоп.

„Това е един обикновен международен мач. Ако искаме да се класираме на едно от първите две места, ние трябва да спечелим тази вечер", допълва наставника на шампионите.

 

199