Вилаш-Боаш: Изпуснахме победата


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вияш-Бояш изрази разочарованието си от изпуснатата победа срещу испанския Валенсия. Както е известно, двата отбора се изправиха късно снощи на "Местая" в мач от втория кръг на Шампионската лига и лондончани имаха прекрасна възможност да вземат трите точки, след като надиграха съперника съперника си. Лампард откри резултата за „сините", чиито нападатели пропуснаха няколко 100-процентови положения. Пет минути преди края на нредовното време Солдадо изравни от дузпа.

След мача Вилаш-Боаш заяви, че отборът му е играл по-добре и е заслужавал победата.

"Жалко е, че допуснахме късен гол, защото смятам, че бяхме по-добрият отбор на терена и заслужавахме да вземем трите точки. Разочарован съм, че позволихме на испанците да ни изравнят с късна дузпа. През цялото време бяхме по-добри от тях", заяви Вилаш-Боаш за Sky Sports.

"Много съм щастлив от добрата игра, която показа моят отбор. Ако преди мача ми бяха предложили равенство, тогава може би щях да се съглася. Сега обаче съжалявам за този равен резултат. Няма смисъл да говорим за представянето на съдията, след като мачът е свършил. Ако той е решил, че е имало дузпа за Валенсия, значи наистина е имало. Но при една победа на "Местая" щяхме да се чувстваме много по-комфортно и щяхме да бъдем с добра преднина пред другите отбори в групата"

 

130