Гуардиола: Изучихме добре съперника си и затова играхме толкова успешно


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола след победата с 5:0 над БАТЕ в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига не пропусна да похвали съперника си и в същото време отбеляза възхищението си от играта на Лионел Меси, който отбеляза два от головете в мача и със своите 194 попадения се изравни с втория голмайстор в историята на каталунците Ладислао Кубала.

"Изучихме добре БАТЕ и поради това проведохме толкова успешно мача. Използвахме, който натрупахме в предишните си срещи и по-специално с Рубин, защото знаехме, че двата отбора си приличат по стила си на игра. Съперникът ни затваряше много добре пространствата си в защита. Определено имахме късмет да поведем рано с този автогол. Щастливи сме, че победихме, защото този успех ни беше нужен след равенството с Милан. Радващо е, че сме на върха на класирането", заяви Гуардиола.

„Ако Меси за своите 24 години догони Кубала, то представете си какво го очаква! Надявам се, че той ще надмине рекорда на Сезар Родригес - той няма намерение скоро да приключи с кариерата си. Никога не съм виждал Кубала в действие, но зная, че заради такива като него предишният стадион „Лес Кортс" се е видял малък на тогавашното ръководство на клуба и те са построили „Камп Ноу", допълни наставникът на Барселона.

 

84