Барселона мина без проблем през Беларус


В. Мухарски

Шампионът на Беларус БАТЕ Борисов бе разгромен у дома от настоящият носител на трофея на Шампионската лига Барселона с 0:5. Двубоят в Минск бе от група "H" на турнира. Интересното бе, че испанският шампион гостува за първи път в Беларус.

На "каталунците" им бяха необходими 19 минути, за да открият резултата. Дани Алвес центрира към Меси, но Володко го изпревари и засече топката в мрежата и по този начин си отбеляза нелеп автогол. Само три минути по-късно Давид Вийя центрира в наказателното поле, а Педро с глава засече и записа името си сред голмайсторите.



В 31-ата минута Матея Кежман изпусна едно от малкото добри положения за домакините. Той се озова на отлична стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата на Валдес. В 38-ата  минута дойде време и звездата на Барса Лео Меси да се разпише в срещата, като той стори това след удар с глава. При класически резултат за испанския тим завърши първата част.

След почивката "каталунците" продължиха да доминират на терена и това бързо даде резултат. В 56-ата минута Лео Меси бе оставен непокрит в наказателното поле и аржентинецът с топовен шут се разписа за 4:0. Малко по-късно Абидал пропусна да отбележи от добра позиция.

В последната минута на срещата Давид Вийя бе изведен сам срещу вратаря и нападателят не сбърка, оформяйки крайния резултат - 5:0 за Барселона.

107