Зенит се разправи с носителя на Лига Европа за изминалия сезон


В. Мухарски

Зенит Санкт-Петербург победи Порто с 3:1. Двубоят бе от група "G" на турнира Шампионска лига и предложи доста емоции на зрителите. Преди две седмици носителят на трофея Лига Европа през изминалия сезон Порто спечели с 2:1 у дома срещу Шахтьор, а Зенит загуби с 1:2 от Апоел Никозия. За тази среща наказан за руския отбор бе Бруно Алвеш, а за Порто единственият липсващ е Гуарин.

Гостите откриха резултата още в 10-ата минута след гол на Джеймс Родригес. Той засече центриране на Хълк и прати топката в мрежата на руснаците за 0:1. Руският гранд изравни само десет минути по-късно, когато точен бе Широков. Гостите останаха с десет души на терена, след като в последната минута на първата част Фусиле бе изгонен.

Това оказа влияние върху играта на терена и след почивката руснаците дръпнаха напред в резултата. В 63-ата минута отново Роман Широков бе точен за домакините и по този начин даде преднина на своя тим. В 72-ата минута Кержаков намери добре Мигел Алвеш Гомеш Дани, който бе точен за 3:1 и по този начин оформи крайния резултат.

106