Барселона излъга феновете си в Минск (фото)


Н. Гавазов

Футболистите на Барселона се отнесоха пренебрежително към беларуските запалянковци, след като отказаха да се срещнат с представители на свои фенклубове в страната. Днес, около 14:30 часа местно време, самолетът на каталунския отбор кацна на международното летище „Минск2" със закъснение от близо 60 минути и играчите и треньорите на испанския шампион, преминавайки през паспортния и митническия контрол напуснаха зданието на летището през „черния вход", откъдето специален автобус ги отведе в хотел Crowne Plaza.

Това предизвика гневните реакции на много беларуски привърженици на Барселона и част от журналистите, които прекараха няколко часа в очакване на европейските шампиони. Предварителните уверения от страна на шефовете на каталунците бяха, че на летището ще се състои кратка среща с представители на местни фенклубове, но за всички присъстващи на летището стана ясно, че те са били излъгани.

По-късно пък местните сили на реда блокираха подстъпите към хотел Crowne Plaza и не допуснаха група от около 200 човека да се срещне със своите любимци. Истерията около пристигането на Барселона в Минск се очаква да бъде още по-голяма по време на тренировката на отбора тази вечер. Според Euroradio, беларуските власти са увеличили силите на реда по улиците, а в помощ на местните право-охранителни се очаква да пристигнат такива и от други градове на страната.

 

74