Сър Алекс: Бербатов е основна част от нашия отбор


Н. Гавазов

Димитър Бербатов тази вечер има златен шанс да изпъкне в Шампионската лига, когато Манчестър Юнайтед приема Базел във втория кръг на турнира. Българинът не е отбелязвал гол в най-престижното европейско клубно състезание в продължение на три години, но контузиите на Уейн Рууни и Хавиер Ернандес най-вероятно ще дадат възможност на голмайстора на Висшата лига на Англия за миналия сезон да впечатли футболна Европа.

Както е известно, въпреки неоспоримите си качества и формата, в която се намираше, Бербо бе оставен извън  „Уембли" и мнозина специалисти побързаха да определят, че Сър Алекс е загубил вяра в своя нападател, но на снощната си пресконференция шотландският специалист за пореден път подчерта, че ще продължи да разчита на българина.

"Бербатов не е просто резервна част", сподели шотландският специалист.

„Той тепърва ще играе роля в нашия отбор. Димитър е част от нашия тим, а в него всеки играе роля. Той знае мястото си в отбора и това се отнася също така и за играчи като Маме Диуф, Федерико Македа и Майкъл Оуен", продължи Сър Алекс.

„Ние сме в Шампионската лига, Карлинг Къп, Висшата лига. Има много възможности за игра", допълни мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Последният гол на Митко в Европа е от 21 октомври 2008 година срещу Селтик в среща от третия кръг на тогавашното издание на турнира. Тогава той се разписа на два пъти при успеха с 3:0.

 

83