Спалети: Трябва да сложим край на серията от загуби


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Зенит Лучано Спалети, на пресконференция след мача с АПОЕЛ обясни, че не е бил изненадан от играта на двата отбора и допълни, че справедливият резултат е бил равният. Според италианският специалист, ако неговите възпитаници са успели да реализират положенията си за гол, нещата са щели да изглеждат различно и в случая, късметът е бил на страната на домакините.

„В началото на срещата АПОЕЛ владееше инициативата, но ние играхме достатъчно добре, правилно и се разполагахме както трябва на терена. Възможно е, да допуснахме грешки в контрола на топката, но като цяло, получи се мач, който очаквахме. След това отбелязахме гол и според мен, тук допуснахме грешка, защото можехме да се възползваме от ситуацията и да променим целия ход на двубоя. След това пък съперникът ни вкара два пъти и нещата се обърнаха", заяви Спалети.

„АПОЕЛ е отбор, който очаквах да видя - бърз и агресивен. Владееха инициативата през първата част, а след това се измориха, но ние не се възползвахме от положенията си в края на срещата. Рано е да говорим за фаворити в групата, но по-важното е, че трябва по някакъв начин да сложим край на тази серия от загуби. Трябва да анализираме грешките си и да работим още повече", допълва италианският специалист.

 

77