Йованович: Победата над Зенит не значи нищо за нас


Н. Гавазов

Старши-треньорът на кипърския АПОЕЛ Иван Йованович даде своя коментар относно победата на неговия отбор над руския Зенит и подчерта, че гостите са нямали никакви шансове да променят хода на мача поради добрата игра на неговите футболисти. Както е известно, гостите поведоха в средата на второто полувреме, но по-добрата игра на домакините даде резултат и само за три минути чрез попадения на Мандука и Алмейда, кипърският отбор обърна нещата в своя полза.

„Ако някой си мисли, че с тази победа ние постигнахме целите си в Шампионска лига, значи се лъже. С отбори от равнището на Зенит, Порто и Шахтьор винаги е нужно да си поставяме високи цели. Вчера ви казах, че в подобни срещи можеш да проявиш себе си по различен начин. Да, играхме добре и победихме силен противник, но това не означава нищо за нас. Повтарям - радостни сме от победата и се отнасяме с голямо уважение към Зенит", заяви на пресконференция след мача Йованович.

„Най-изненадващото бе, че руският тим излезе с петима защитника, но мисля, че бързо реагирахме на тази ситуация. Просто не им дадохме никакви шансове за успех. В последните минути те също имаха своите шансове и трябва да призная, че това не бяха нашите минути в мача. Но ако погледнем цялостното развитие на срещата - АПОЕЛ победи, защото бе по-добър. Радвам се за победата", допълва Йованович.

 

81