Фърдинанд няма да играе срещу Бенфика


Н. Гавазов

Днес, точно в 12:00 българско време, отборът на Манчестър Юнайтед излетя за Лисабон за стартовия мач от Шампионската лига с Бенфика. Сред 19-те на борда на самолета не фигурираше името на 32-годишния защитник на „червените дяволи" Рио Фърдинанд. Бранителят пропусна двубоите срещу Тотнъм и Арсенал заради травма, но игра 90 минути в двубоя срещу Болтън.

На Острова останаха също така Неманя Видич, който има проблеми с подколянното сухожилие, Том Клевърли, който се контузи в самото начало на мача в събота, а също така Дани Уелбек и Рафаел, които се възстановяват от травми. В същото време, Джони Еванс и Патрис Евра, които също получиха травми срещу Болтън се чувстват нормално и бяха включени в групата за мача с Бенфика.

При Рио не става дума за травма - в навечерието за ключовия двубой срещу Челси в неделя, Сър Алекс е решил да даде почивка на опитния защитник, предоставяйки му няколко дни отдих.

Съставът на Юнайтед, който излетя за мача с Бенфика:

Де Хеа, Линдегаард; Еванс, Евра, Фабио, Джонс, Смолинг; Андерсон, Карик, Флетчър, Гигс, Нани, Парк, Валенсия, Йънг; Бербатов, Ернандес, Оуен, Руни.

 

82