Дут: Добре знаем срещу кого ще играем


Н. Гавазов

Треньорът на Байер Леверкузен Робин Дут призна, че най-важното нещо за неговия отбор е завръщането на тима в Шампионската лига. Както е известно, последното участие на немците в най-комерсиалния европейски клубен турнир бе през сезон 2004/05, когато в плейофите бяха отстранени от Ливърпул. Тази вечер от 21:45 часа българско време на „Стамфорд Бридж", Байер отново ще се изправи срещу английски отбор - този на Челси в среща от груповата фаза на турнира.

„Изходната ни позиция е ясна: няма да има голямо проучване. Много добре знаем къде и срещу кого ще играем. Важното е да не позволяваме на противника да доближава опасно зоната пред нашата врата. Казах на футболистите също така, че ще търсим нашия шанс в мача", заяви Дут на пресконференция преди мача.

„За нас е изключително важно, че отново се завръщаме в Шампионската лига. Не само в спортен план, но и като авторитет. Мотивирани сме да се представим добре във всеки един мач от групата и в крайна сметка да продължим напред", завършва наставника на Байер.

 

72