Харгрийвс: Нямам търпение да се изправя срещу Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

30-годишният полузащитник на Манчестър Сити Оуен Харгрийвс, който се присъедини към отбора на Роберто Манчини в последния ден на трансферния прозорец, с нетърпение очаква 27 септември, когато „гражданите" ще се изправят срещу Байерн Мюнхен в среща от груповата фаза на Шампионската лига, но също така изказа опасения, че може да не е напълно готов за въпросния двубой.

Вчера бившият футболист на Байерн и Манчестър Юнайтед проведе първата си тренировка на базата на Сити в Карингтън, след което с удоволствие даде импровизирана пресконференция пред насъбралите се журналисти.

„Много е важно за мен да вляза в ритъм, а аз не съм играл толкова дълго. През сезона ни очакват много мачове в най-различни турнири. Когато играех за Байерн, постоянно играех в Шампионска лига и за мен това е нещо обичайно. Прекарах чудесно време в Мюнхен и мога да кажа, че Байерн е забележителен клуб. Това ще бъде наистина много труден за преодоляване съперник, но в същото време ще се получи един прекрасен мач за Манчестър Сити", заяви Харгрийвс.

Оуен също така знае, че повечето специалисти смятат, че Манични е предприел огромен риск, вземайки решение да го направи част от отбора, но полузащитникът има намерение да опровергае скептиците и да докаже, че може да се завърне към предишната си форма.

„Отстрани нещата изглеждат различно. Постоянно чувам, че нещата не вървят, че съм направен от стъкло, но искам да кажа само едно - аз винаги съм се отнасял професионално към задълженията си. Не съм си и представял, че ще се окажа в подобно положение и съм ужасно щастлив, че тази глава от моя живот най-сетне приключи. Очаквам началото на пълноценните тренировки и новите мачове. Нищо не мога да направя. Пропуснах финали в Шампионската лига, пропуснах и Световното. Пропуснах толкова много срещи, но сега съм готов за нови предизвикателства, както и да се изправя срещу най-добрите съперници. Тук виждам фантастични играчи и се надявам, че ще се впиша в отбора по най-добрия начин. Живях в Манчестър четири години и този трансфер за мен е идеален. Просто трябва да продължа да се водя от своите инстинкти", завършва полузащитникът.

 

115