Алонсо: Резултатът е болезнен
Старши-треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо коментира загубата с 4:0 от Ливърпул в мач от общата фаза на Шампионска лига.
"През първото полувреме стояхме доста добре, но през втората част не бяхме толкова стабилни, не успявахме да задържим топката и да излизаме на добри позиции. Интензитетът в защита също намаля и не притискахме съперника достатъчно. Резултатът е болезнен, особено с оглед на играта. Не е изненадващо да дойдеш на "Анфийлд" и да загубиш, но за паднеш с 0:4 не е приятно. Те са топ отбор и ни наказаха. Тъжно е, че не успяхме да удържим 0:1 поне 15-20 минути. Те го направиха срещу Брайтън, а сега сториха същото и срещу нас", заяви Алонсо.
"Бяхме готови да дойдем и да дадем най-доброто от себе си. В немалка част от мача го направихме, но след това рухнахме за 20 минути. Ливърпул е силен отбор, а на нас ни липсваше сила и интензитет. Трябва да приемем загубата и да поздравим Ливърпул. Искам да забравя това поражение, но в същото време бе приятно да се завърна на "Анфийлд". Благодарен съм за любовта на феновете и за начина, по който ме приеха. Рано е да се каже, но смятам, че Ливърпул има доста балансиран отбор. Всички 11 играчи се раздават на терена и имат силата да задържат "чиста" мрежа, което е важно в Шампионската лига. Трудно е да говорим какво ще стане във Висшата лига, но засега изглеждат доста добре", допълни специалистът.
- Слот: Винаги трябва да мислим мач за мач
- Диаз с хетрик в победата над Байер
- Барса следи ситуацията около Салах
- Слот: Гомес е невероятен професионалист
- Ливърпул изрази интереса си към звезда от Бундеслигата
- Ливърпул ще надвие Леверкузен на Анфийлд
- Слот постави клубен рекорд
- Слот: Казах някои неща на полувремето
ЗА АВТОРА
Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967г. в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 г. се отдава на футбола. [...]