Изненада: Олимпик Лион не пристигна в Русия


Н. Гавазов

В списъка на играчите на Олимпик Лион, които трябва да участват в срещата-реванш от 4-я квалификационен кръг за попълване на групите на Шампионската лига с Рубин, както и се очакваше не попадна Крис. Също както и другият централен защитник Джон Менса, капитанът на отбора ще се възстановява от травмата си в клубната база. Заради операция на глезена в групата не е включен и полузащитника Гуркюф.

В числото на 20-те футболисти, които днес трябваше да пътуват за Русия не попадна нито един от седемте играча, които взеха участие на Световното първенство за младежи до 20 години в Колумбия, където Франция зае четвърто място.

Ето и групата на Олимпик за мача с Рубин, който ще се играе в сряда, от 19:00 часа българско време на Централния стадион в Казан:

вратари - Лорис, Веркутр, А.Лопес;

защитници - Ревейлер, Гасам, Б.Коне, Ловрен, А.Сисоко, Юмтит;

полузащитници - Гоналон, Шелстрьом, С.Коне, Пие, Пиянич, Мишел Бастош;

нападатели - Бриан, Белфодил, Плеа, Гомис, Л.Лопес.


Както е известно, днес в 10:00 часа българско време отборът воден от Реми Гард трябваше да излети за Русия, но полетът бе задържан, заради неизправности на лайнера. Футболистите бяха забелязани как играят покер в залата за полети или просто се разхождаха из международната аерогара „Сент-Екзюпери". След няколкочасово изчакване, отборът напусна летището и се отправи към своя хотел. По-късно администратори се свързаха със своите колеги от Рубин, за да бъде отменена вечерната тренировка на тима в Казан. Не е известно за кога е отложен полетът и кога ще пристигнат в Русия французите.

 

129