Венгер: Правилата на УЕФА не са никак ясни


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри своята изненада, след като днес стана ясно, че УЕФА откри официално дисциплинарно производство срещу френския специалист за очевидно нарушение на условията по наложеното му наказание в двубоя от плейофите на Шампионската лига срещу Удинезе по-рано тази седмица. Както е известно, французинът бе наказан да не води отбора си в една среща заради изявленията си срещу рефера Масимо Бусака, направени след 1/8-финален двубой от същия турнир срещу Барселона през миналия сезон.

Въпреки това, по време на мача във вторник срещу италианците, Венгер поддържаше връзка с помощника си Пат Райс посредством телефонни разговори с треньора на първия отбор Боро Приморац, но това не остана незабелязано и на полувремето делегатът на УЕФА направи забележка на французина.

УЕФА ще приключи разследването си в понеделник и най-вероятно Венгер ще бъде наказан с глоба. Според мениджъра на Арсенал, правилата на Европейската гутболна централа трябва да бъдат по-ясни.

„Аз съм напълно изненадан, но ние сме отворени за разследване от страна на УЕФА. Няма какво да крием и не мисля, че сме направили нещо нередно. Аз получих правилата и ги спазвах стриктно - не съм бил на пейката и не влязох в съблекалнята", заяви Венгер за Sky Sports.

Член 70 от дисциплинарния правилник на УЕФА казва, че всеки наказан мениджър може да седи на трибуните, но „не може да влезе в съблекалнята на отбора, тунела или техническата област преди или по време на мача, нито да комуникира с тима си".

Венгер може също така да бъде глобен за неизпълнение на медийните си ангажименти, след като не даде пресконференция след двубоя.

„Аз не разбирам, как така не мога да вляза в съблекалнята, но 15 минути след играта мога да говоря с медиите. Правилата не са никак ясни", допълва френският специалист.

 

84