Юве направи и невъзможното за обрат срещу РБ Лайпциг


F.

Ювентус направи и невъзможното и с 10 човека обърна и победи РБ Лайпциг като гост с 3:2. "Бианконерите" останаха с човек по-малко в 59-ата минута, когато стражът им Микеле Ди Грегорио бе изгонен.

Преди това - РБ Лайпциг поведе в резултата след половин час игра. Люис Опенда прати дълъг пас към Бенямин Шешко, който нахлу на скорост в наказателното поле и с помощта на напречната греда матира Ди Грегорио.  В началото на втората част Юве успя да се върне в двубоя. В 50-ата минута Андреа Камбиазо центрира в наказателното поле, а Душан Влахович вкара във втори пореден мач за "бианконерите". 

В 63-ата минута РБ Лайпциг получи правото да изпълни дузпа, след като топката се отби в ръката на Дъглас Луис. Зад топката застана Бенямин Шешко, който не остави шансове на влезлия от пейката Матия Перин. 

20 минути преди края Влахович отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, който се превърна в гол за 2:2. В 82-ата минута Ювентус успя да излезе напред в резултата за първи път в двубоя, след като Франсиско Консейсао се подигра със защитата на домакините и с прецизен изстрел прати топката във вратата. Това бе всичко в този доста интересен двубой.

55