Лил шокира Реал Мадрид


F.

Лил записа малко очакавана победа над гостуващия актуален носител на Шампионска лига - Реал Мадрид. Французите се наложиха над именития си съперник с 1:0 в среща от основната фаза на турнира.

Джонатан Дейвид реализира гола от наказателен удар в добавеното време на първата част.  До дузпата се стигна след като Жегрова стреля от фаул и топката се удари в ръката на Камавинга. Първоначално реферът Мариани не отсъди дузпа, но след сигнал от ВАР арбитъра Даниеле Кифи преразгледа ситуацията и посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Джонатан Дейвид, който преодоля Лунин без проблем - 1:0.

Второто полувреме не започна с очаквания натиск на "белите", макар те да увеличиха значително темпото. В 54-тата Едон Жегрова от състава на Лил отправи много опасен удар с левия крак, който за малко не попадна в целта.

В игра се появиха Модрич и Мбапе, с което Реал вече натисна сериозно в края на мача. Едно положение дойде в 74-тата минута, когато Карвахал стреля с глава опасно. В 90-ата пък Арда Гюлер се оказа сам срещу Шевалие, но  не успя да го преодолее.

85