Астън Вила развали настроението на Хари Кейн и Байерн


F.

Астън Вила записа впечатляваща победа с 1:0 срещу Байерн Мюнхен в мач от втория кръг на Шампионска лига. Хари Кейн се завърна на английска земя и очаквано камерите следяха именно капитана на Англия.

Вила обаче бяха тези, които нанесоха играха по-добре. Пау Торес вкара в 22-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на атаката. Люка Дин центрира в наказателното поле на Байерн, където Ким и Кимих увиснаха. Топката стигна до Джейдън Филоджин, който я чукна за Пау Торес, а той я прокара покрай Мануел Нойер и Хари Кейн във вратата на гостите. След намесата на ВАР попадението не беше зачетено заради засада.

В 29-ата минута Серж Гнабри получи много добър извеждащ пас зад високо изтеглената защита на Астън Вила. Гнабри навлезе в наказателното поле на Астън Вила, но вместо да подаде към Хари Кейн реши да стреля от малък ъгъл и прати топката в аут.

10 минути преди края на редовното време Пау Торес пусна много находчив пас към Йон Дуран, който видя, че Мануел Нойер е излязъл много напред, на границата на наказателното поле и успя с едно докосване да го прехвърли за радост на домакинските фенове.

До края Байерн търсеха изравнителен гол и бяха близо в самия край, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

76