ПСВ – Спортинг: Над 3.5 гола в мача


Н. Гавазов

ПСВ - Спортинг

Стадион: "Филипс", Айндховен

Дата: 01.10.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Марко Гуида (Италия)

Шампионите на Нидерландия и Португалия се срещат в Шампионска лига във вторник, когато ПСВ Айндховен приема Спортинг Лисабон на "Филипс".

И двата тима спечелиха всичките седем от началните си вътрешни мачове, но имаха различен късмет на старта на главния европейски клубен турнир.

ПСВ не успяха да спечелят първия си европейски мач от сезона за пета поредна година, тъй като загубиха с 3:1 като гост на Ювентус преди две седмици, в мач, в който хората на Петер Бош бяха напълно надиграни.

Домакините обаче могат да останат позитивни, тъй като те все пак напреднаха през три от последните четири години въпреки загубата в първия кръг и сега се изправят срещу тим, който победиха с 3-2 тук в груповата фаза на Лига Европа преди пет години.

ПСВ ще се радва, че мачът е на родна земя, защото обратният мач през онази кампания завърши със загуба с 4:0, а също така съгласно статистиката не са губили у дома от португалски отбор през 21-ви век.

През последните два сезона на континента ПСВ са непобедени у дома, което прави "Филипс"  нещо като крепост.

Що се отнася до вътрешното първенство, колективът на Бош изглежда безапелационен на всяко място, което посети.

Победа с 2-0 като гост срещу Вилем II през уикенда разшири на 100% успешния старт на ПСВ в Ередивизи, който оглави върха със седем победи от седем.

Спортинг обаче има статистика, която също впечатлява, тъй като хората на Рубен Аморим постигнаха осем победи от осем мача, включително победа в първия мач над Лил.

Виктор Гьокереш отвори сметката си в Шампионска лига, преди Зено Дебаст да отбележи гола на кръга, за да подпечата победата през второто полувреме срещу "договете" с десет играчи.

В почти перфектен старт Спортинг вкара 27 и допусна само два пъти досега, запазвайки суха мрежа в последните си шест мача.

Откакто се завърнаха от международната пауза в средата на септември, Спортинг спечели и трите мача в лигата с 3-0, включително победа като гост на Ещорил през уикенда.

Това ще направи "лъвовете" много уверени, че ще си осигурят преминаване във фазата на елиминациите на това състезание, като се предполага, че десет точки са достатъчни за попадане сред първите 24 тима в класирането – точки могат да бъдат спечелени на гости първо срещу ПСВ, а след това в Щурм Грац, преди Спортинг да посрещне английските грандове Манчестър Сити през ноември.

Въпреки съпротивата и мача от Шампионска лига на хоризонта, Бош избра силен отбор на ПСВ за гостуването на Вилем II в събота.

Само Люк де Йонг и Йохан Бакайоко получиха почивка, но тези промени позволиха на Иван Перишич да дебютира, след като се присъедини със свободен трансфер.

Ноа Ланг и дуото на десния бек Рик Карсдорп и Мауро Джуниър са върнати обратно от Бош и ще е интересно да видим кой ще започне от дясната страна на защитата.

Серджино Дест едва ли ще е готов за този, докато Хирвинг Лозано и Фредрик Опегард също са под въпрос преди гостуването на Спортинг.

Гостите ще се потят над фитнеса както на Педро Гонкалвеш, така и на Маркъс Едуардс, тъй като двамата влиятелни играчи пропуснаха последните няколко седмици със съответните контузии.

Потвърдено е, че Джери Сейнт Юст е аут в защита, докато Диого Пинто също е под съмнение заедно с гореспоменатите Гонкалвеш и Едуардс.

Двубоят между ПСВ и Спортинг е много интригуващ и предполагаме, че ще е и вълнуващ, защото среща си дават два тима, които доминират на вътрешните сцени. Трудно е да преценим кой ще победи, но вероятността да видим над 3.5 гола е много голяма.

Прогноза: ПСВ – Спортинг 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Спортинг (Рубен Аморим )
 
Израел
   
Дебаст
Инасио
Диоманде
Куенда
Морита
Хюлманд
Сантос
Тринкао
Гьокереш
Катамо
Тилман
Де Йонг
Бакайоко
Веерман
Тил
Шоутен
Дамс
Боскали
Фламинго
Мауро
   
Бенитес
 
ПСВ (Петер Бош)

Прогноза: ПСВ - Спортинг

36