Байерн счупи рекорд по резултатност


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен постигна победа с 9:2 над Динамо Загреб в първия си мач на тазгодишното издание на Шампионска лига. По този начин баварците счупиха рекорда за най-много голове отбелязани в един двубой в турнира. Всъщност в този мач германският колос отбеляза повече попадения отколкото 14 от отборите, които взеха участие в миналогодишното издание, във всичките им мачове в надпреварата.

Четири от головете в срещата бяха дело на Хари Кейн. Така англичанинът стана четвъртият футболист на Байерн, който бележи толкова попадения в мач от Шампионската лига, изравнявайки се със Серж Гнабри, Роберт Левандовски и Марио Гомес.

Майкъл Олисе също записа името си в историята с двата си гола в мача. Той стана първият французин след Тиери Анри, който бележи две попадения в дебюта си в Шампионската лига.

И не на последно място, но този мач бе важен и за ветерана Томас Мюлер. За 35-годишния играч това бе 152-ри двубой в най-престижния клубен турнир с екипа на един клуб, като по този начин той вече е едноличен лидер по този показател, изпреварвайки Чави Ернандес.

24