Венгер е изправен пред нови дисциплинарни проблеми с УЕФА


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е изправен пред опасността да има по-нататъшни дисциплинарни проблеми с УЕФА, заради поведението си в снощния мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига срещу Удинезе, съобщава Sky Sports. Както е известно, французинът получи един мач наказание да не води отбора си от резервната скамейка, заради отправените обиди срещу рефера Масимо Бусака по време на срещата-реванш от 1/8-финалите на миналогодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир, когато швейцарския арбитър изгони по скандален начин Ван Перси.

Снощи, камерите на стадиона уловиха, как Венгер дава указания на Пат Райс, който го заместваше на тъчлинията, чрез треньора на първия отбор Боро Приморац. На почивката делегатът на УЕФА предупреди французина, че нарушава правилата и в резултат, мениджърът на Арсенал през втората част на мача се отказа от общуването.

Дисциплинарният комитет на УЕФА смята в най-скоро време да изучи поведението на Венгер и да вземе отношение по въпроса, допълва Sky Sports.

 

76