Роналдо получи наградата за най-добър голмайстор в историята на ШЛ


Н. Гавазов

Нападателят на саудитския Ал-Насър и Португалия Кристиано Роналдо получи специална награда за най-добър голмайстор в историята на Шампионска лига от президента на УЕФА Александър Чеферин.

"Кристиано Роналдо е една от най-ярките звезди в съзвездието на УЕФА Шампионска лига. Неговите забележителни постижения в този турнир са обречени да издържат изпитанието на времето и бъдещите поколения ще бъдат изправени пред трудната задача да надминат тези рекорди. Неговото постоянно представяне на най-високо ниво е доказателство за неговия безмилостен стремеж към отборни и индивидуални постижения. В продължение на повече от две десетилетия той непрекъснато развива и подобрява играта си, като същевременно запазва младежката си страст към головете и тяхното празнуване. Неговият професионализъм, упорита работа, отдаденост и способност да блесне на най-високо ниво са качества, към които футболистите по света трябва да се стремят“, каза Александър Чеферин.

Кристиано Роналдо изигра 183 мача в Шампионска лига, в които отбеляза 140 гола. Следващият в списъка е Лионел Меси, който е на 2-ро място в списъка на голмайсторите на турнира, той изостава с 11 гола от Роналдо. Трети е Роберт Левандовски с 46 попадения по-малко от Кристиано.

45