Дерменджиев: Ние сме отбор, който има много футболисти


F.

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев отново говори положително за съперника в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига Карабах (Азербайджан).

"Абсолютно няма друго мнение, даже това, което казах тогава, се затвърждава - чака ни труден двубой. И аз мога категорично да кажа, че Карабах е един отбор с много голям международен опит и са турнирен отбор, започна опитният специалист. След което говори за успешната серия на тима от Азербайджан в европейските турнири: "Аз това го знам, че имат много успешна игра като гост. И съм запознал много добре играчите с това, което правят при визитите си. Те не се притесняват от нищо и във всеки мач имат отбелязани голове. Това е един изключително важен мач за нас, но и много труден мач. Играчите са в добра кондиция".

Миналата седмица Лудогорец спечели с 2:1 като гост в Баку, а сега реваншът ще даде отговор кой продължава към плейофния етап и кой от двата тима ще слезе във втория по сила турнир на УЕФА – Лига Европа. В същата среща тежка контузия получи ганайското крило Бърнард Текпетей, който вече претърпя операция. Крилото е със счупен голям и малък пищял на лявата подбедрица след зверски сблъсък с Кевин Медина от Карабах по време на двубоя на стадион "Тофик Бахрамов" миналия вторник. 

След това той говори дали имат отговор в отбора на два въпроса – кой ще замени Текпетей, а и кой ще пази на вратата между Серджио Падт и Хендрик Бонман. "Дали имаме готов вариант заради травмата на Текпетей? Трябва да кажа просто да. Кой ще пази? Имаме готов отговор".

"Ние сме отбор, който има много състезатели. Така че ще трябва да се справим и без Текпетей. Той получи една изключително неприятна контузия и като качеството на играча, който го имахме. Бърни е много добро момче. Той наистина е личност в съблекалнята. Но в крайна сметка това е една тежка контузия и отборът е съпричастен с него, така че не се учудвам от реакциите в негова подкрепа в социалните мрежи".

След това стана ясно, че Карабах няма да тренира в България и няма да проведе пресконференция. Азерите пристигат часове преди втората среща. Но Дерменджиев оцени това като увереност в противника.

"Карабах е един изключително добре подреден европейски отбор. Това го правят всички отбори и им прави чест. Аз добре знам каква е историята. Добре познавам и треньора, а и работата му – изключителен, голям професионалист и пак искам да повторя: това говори за голям професионализъм".

38