Лудогорец оцеля в Грузия и продължава напред в ШЛ


F.

Лудогорец загуби с 0:1 при гостуването на Динамо Батуми, но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Отборът на Георги Дерменджиев спечели първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бе фаворит за реванша, но срещна неочаквано голяма съпротива от шампиона на Грузия на "Батуми Арена". 

Във втория кръг Лудогорец очаква шампиона на Беларус Динамо Минск, който вчера елиминира арменския Пюник с общ резултат 1:0.

Играчите на Динамо Батуми влязоха по-мотивирани в мача и създадоха сериозни главоболия за отбраната на Лудогорец. В първите 20-ина минути домакините доминираха тотално и създадоха половин дузина ситуации за гол.

Още в 3-а минута Динамо поведе с гол на Владимер Мамучашвили. Диниш Алмейда не успя да изчисти добре топката и Мамучашвили без забавяне нанесе удар, който след рикошет попадна в мрежата.
 
Ранният гол даде допълнителен импулс в редиците на Динамо и в следващите минути се заредиха атака след атака към вратата на Серджио Падт.

Мамучашвили реализира второ попадение в 9-а минута, но след преглеждане на ситуацията с ВАР бе отсъден фаул в нападение срещу Сонко Сундберг.

Последваха още чисти ситуации за гол за домакините, но Хален Блеса и Пата Гудушаури пропуснаха, а веднъж и гредата спаси вратата на Лудогорец.

Разградчани изравниха играта след 20-ата минута и на свой ред създадоха възможности за гол. Рик Джонатан извади топката за Текпетей в 22-а минута, но ударът му премина над вратата.

В самия край на първата част Фон Витри центрира от дясно за Руан Секо, чийто удар отблизо намери напречната греда.

След почивката грузинците продължиха да търсят втори гол, с който да изравнят общия резултат. В 60-а минута Гудушаури стреля опасно от границата на наказателното  поле, но Серджио Падт направи отлично спасяване.

До края Динамо владееше повече топката и имаше отлична възможност за втори гол в 88-а минута, но диагонален удар на Гомис срещна левия страничен стълб.

В добавеното време играчът на мача Серджио Падт за пореден път се намеси решително и спаси вратата на Лудогорец от попадение отново след шут на неудържимия в този мач Онор Гомис.

67