Арсенал заяви Фабрегас и Насри за срещите с Удинезе от ШЛ


Н. Гавазов

Сеск Фабрегас и Самир Насри, независимо от усилващите се спекулации за това, че двамата до края на месец август ще напуснат „Емирейтс", днес бяха включени в заявката на Арсенал от 25 човека за предстоящите мачове от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига срещу италианският Удинезе, съобщава новината Press Association Sport.

В случай, че един от двамата бъде включен в мачовете срещу „фриулци" и Арсенал излезе победител от сблъсъка и завоюва място в групите на Шампионската лига, това ще означава, че ако до края на лятото играчите попаднат в друг клуб, тогава те няма да имат право да играят за него в най-престижния европейски клубен турнир.

По такъв начин, стойността на Насри и Фабрегас ще падне в очите на потенциалните им работодатели и е малко вероятно някой да поиска да заплати сумата, която Арсенал желае за звездите си.

Както е известно, лондончани оценяват своя капитан за 40 милиона паунда и вече показаха, че нямат никакво намерение да свалят от цената на испанския национал, което означава, че ако Барса наистина силно желае Фабрегас, то трябва да ускори завършването на сделката преди идния вторник, когато е двубоя с Удинезе.

При Насри е по-спокойно положението, защото той няма да може да вземе участие в първия двубой на „Емирейтс" заради дисквалификация, но след осем дни ще бъде на разположение на Арсен Венгер. Днес стана ясно, че „артилеристите" са готови да продадат французина, но само ако за него бъде предложена сумата от 25 милиона паунда, което според спекулациите в медиите е със 7 милиона повече от предишната му трансферна оценка.

 

76