Арсенал изиграва Барса относно Фабрегас?


Н. Гавазов

Арсенал се готви да нанесе страхотен удар по надеждите на Барселона да подпише с полузащитника Сеск Фабрегас, включвайки играча в заявката за предстоящите квалификации в турнира Шампионска лига. При това положение и при евентуално класиране на лондончани в груповата фаза на турнира, Фабрегас дори да премине до края на лятото на „Камп Ноу", то испанският национал няма право да играе за Барселона в най-престижния европейски клубен турнир.

Разбира се, съществува вариант, при който Арсенал да не успее да се класира за груповата фаза на Шампионска лига и в този случай Фабрегас ще може да продължи участието си в турнира с друг отбор. Този вариант обаче е последното нещо от което има нужда Арсен Венгер, който в момента се намира под огромен натиск и ще се опита да избегне евентуален неуспех с всички възможни средства, още повече, че няма да може да разчита заради дисквалификациите на Самир Насри и Робин ван Перси.

По-рано днес станаха известни вероятните съперници на „артилеристите" за квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига и това са Удинезе, Одензе, Цюрих, Твенте и Рубин - всеки един е в състояние при добро стечение на обстоятелствата да елиминира лондонския отбор в сегашния му състав, а това със сигурност ще бъде много болезнено за Венгер и ръководството на Арсенал.

Днес Фабрегас взе участие в открита тренировка на „Емирейтс", която бе посетена от около 10 000 зрители, а в събота ще излезе със състава на Арсенал срещу Бенфика, който ще бъде среща от предсезонната подготовка на тима.

 

78