Гуардиола: В следващите 20 години може да не се класираме на финал в ШЛ


Н. Гавазов

Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола в навечерието на срещата от 38 кръг на Примера Дивисион срещу Малага призна, че отборът му ще подходи към двубоя с мисълта за „Уембли". Както е известно, на 28 май каталунците ще излязат на емблематичния стадион срещу Манчестър Юнайтед във финал от Шампионската лига и според Гуардиола това ще бъде много тежък двубой.

„Ние задължително трябва да помислим за следващия мач, който ни предстои, но разбираемо е, че по-голямата част от вниманието си сме насочили към Лондон. Предпочитам срещу Малага да пусна младежите и да пробвам да усложня живота си. Смятам, че по-добре е останалите футболисти да си починат и потренират на облекчен режим", заяви Гуардиола за Cadena Ser.

„Трябва да осъзнаем какво се случва с нас и шанса да спечелим два финала за три години едва ли ще се повтори в следващите 20 години. Има отбори, които 4-5 сезона не са печелили нищо - питайте ги какво им е на тях. Ако не разберем важността на финала, то Юнайтед ще има преимущество, което ще бъде допълнително стимулирано от това, да вземе реванш за Рим", допълва наставника на Барселона.

 

86