Севиля ще победи ФК Копенхаген и ще се надява на чудо


Н. Атанасов

Севиля - ФК Копенхаген
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 25.10.2022 г.
Час: 19:45

Севиля записа второ равенство в груповата фаза на Шампионската лига, като "рохибланкос“ продължават да нямат победа в тазгодишното издание на надпреварата. В последния си мач андалусци направиха 1:1 на гости на Борусия Дортмунд.

Играчите на Хорхе Сампаоли са 3-ти във временното класиране и имат 2 точки. Севиля все още има шанс да прескочи групата и да се класира на 1/8-финалите, но за целта испанският клуб трябва да спечели предстоящия двубой и последния си мач, който е срещу Манчестър Сити, а в същото време Борусия Дортмунд да загуби последните си два сблъсъка срещу гражданите и датския първенец.

Аут за домакините са Фернандо, Корона, Нианзу и Торес.

ФК Копенхаген също има 2 точки на сметката си, колкото и Севиля, но интересното за датчаните е, че са ги постигнали без да отбележат гол. В последния си мач от турнира "лъвовете“ устискаха 0:0 у дома срещу Манчестър Сити, като стражът на ФК Копенхаген дори спаси дузпа.

Целта пред датчаните ще е да завършат поне на 3-то място в крайното класиране, за да могат да играят напролет в Лига Европа. В последния си мач от груповата фаза тимът ще приеме Борусия Дортмунд. Ако играчите на Йес Торуп пък запишат сензационни два успеха, то дори могат да се надяват на участие в елиминационната фаза.

Контузени за ФК Копенхаген са Родригес, Амо и Бойлесен, а Стемнич е наказан.

Прогноза: Севиля - ФК Копенхаген 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

ФК Копенхаген (Йес Торуп)
 
Грабара
   
Йелерт
Хочолава
Лунд
Кристиансен
Фалк
Лерагер
Клаесон
Бардаджи
Харалдсон
Дарами
Ламела
Иско
Навас
Акуня
Жордан
Ракитич
Телес
Маркао
Гудел
Монтиел
   
Буну
 
Севиля (Хорхе Сампаоли)

Прогноза: Севиля - ФК Копенхаген 2:1

461