Билетите за финала на ШЛ достигнаха астрономически цени


Н. Гавазов

След като снощи Манчестър Юнайтед си осигури участието на финала в Шампионската лига, стойността на билетите за мача срещу Барселона на „черния пазар" излетяха нагоре и достигнаха астрономическите стойности от 7 000 паунда, което не се хареса изобщо на чиновниците от УЕФА. Както е известно, финалът на турнира ще се проведе на стадион „Уембли", чиято вместимост е 86 000 зрители.

От европейската футболна централа решиха да дадат по 25 000 билета за всеки един от финалистите, а само 11 000 ще бъдат пуснати за свободна продажба, като щастливците, които ще се сдобият с ценните хартийки ще бъдат определени чрез жребии. В същото време УЕФА ще запази 25 000 билета за себе си, които ще бъдат разпределени между спонсори и корпоративни партньори.

Още тази сутрин, различните сайтове за продажба на билети стартираха деня с цени от порядъка на 7 000 паунда, като разликата с тези от свободната продажба е десетки пъти - най-скъпият билет от лотарията струва 176 паунда.

Това принуди представители на УЕФА да се обърнат към запалянковците да не „хранят спекулантите" и да намерят билети само от „официални източници". За феновете на Юнайтед това означава например да се обърнат към ръководството на клуба, въпреки, че оттам вече заявиха, че билети ще получат само притежателите на абонаментни карти.

 

81