Алонсо: Връзката с някои играчи на Барселона е прекъсната


Н. Гавазов

Полузащитникът на Реал Мадрид Шаби Алонсо нападна реферите от двата последни двубоя срещу Барселона, обвинявайки ги, че с действията си са подпомогнали техния съперник да достигне до финала в най-престижния европейски клубен турнир. Както е известно, снощната среща между двата тима завърши при резултат 1:1, благодарение на попаденията на Педро и Марсело и с общ резултат 3:1, благодарение на победата в първия мач с 2:0, „блаугранас" продължава напред.

Двубоят не беше толкова изнервен, както миналата седмица, а Реал Мадрид успя да завърши в пълен състав срещу своя противник, но за сметка на това, главния съдия в мача Блеекере отмени чист гол на Игуаин, само две минути след началото на второто полувреме.

„Ако голът на Игуаин беше зачетен, щеше да е съвсем различно сега. В момента всички преживяваме това лошо решение срещу нас. Само две минути след почивката, ако бяхме повели, щеше да направи нашата позиция по-силна. Съдийството и в двата мача беше решаващия фактор кой да продължи добре. Ние търсихме определен резултат в Мадрид и можехме да го постигнем, а тук също си свършихме добре работата, но за съжаление, с някои решения не може да се преборим. Като цяло, от начинът по който играхме и това, как контролирахме нещата, смятам, че сме по-добрия отбор", заяви за Sky Sports Алонсо.

„Няма какво повече да кажа. Заради техните симулации и неспортсменско поведение, връзката с някои играчи на Барселона, с които сме съотборници в националния отбор е прекъсната", завършва полузащитника на Реал Мадрид.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



89