Гуардиола: За мен е чест да изляза срещу Сър Алекс


Н. Гавазов

След елиминирането на Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионската лига, старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола определи съблекалнята на каталунците, като „най-щастливото място на планетата". Както е известно, „блаугранас" победи с 2:0 в първата среща на „Бернабеу", а в реванша снощи на „Камп Ноу" завърши 1:1 срещу „белите" от Мадрид, с което воденият от него отбор се класира за финала на турнира.

„Това просто е невероятно, какво направиха моите играчи. Те продължават да се трудят и трудят. Благодаря им за всичко. Не мога с думи да опиша постигнатото от нашия отбор. Ние спечелихме своята първа европейска титла именно на „Уембли", а сега отиваме там за своята четвърта победа", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Гуардиола.

„През първото полувреме владеехме топката и показахме невероятен футбол, но срещу нас имахме един невероятен Касияс. След почивката намалихме оборотите, но отбелязаният гол ни вдъхваше увереност. Разбира се, Реал беше пред това да отбележи втори гол, което щеше да ни създаде проблеми. Искам да отбележа и тяхната голяма игра, която демонстрираха тук. Те са победители девет пъти в турнира, освен това са най-богатия и най-мощен клуб в света. Знаехме, че мачовете ни с тях ще бъдат много трудни и точно така се получи", продължава наставника на Барселона.

„Съблекалнята ни в момента е най-щастливото място на планетата. За да бъде постигната тази победа обаче, преди това ние свършихме много работа. Много играчи започнаха сезона веднага след Мондиала, но навлязохме в нужната форма много бързо и резултатите не закъсняха. Сега обаче трябва да се съсредоточим върху първенството и постигането на положителен резултат срещу Еспаньол ще ни доближи още повече до заветната цел - титлата в Испания", допълва специалистът.

„Не зная с кой ще играем на финала, но предполагам,ч е това ще бъде Манчестър Юнайтед. В Англия и в Шампионската лига Сър Алекс Фъргюсън винаги се бори за титлата. За мен, като млад треньор, ще бъде огромна чест да се сражавам с неговия отбор на финала", завършва Гуардиола.

 

105