Каранка: Знаехме, че няма да ни позволят да елиминираме Барса


Н. Гавазов

Помощник-треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка заяви след снощната полуфинална среща от Шампионската лига с Барселона, че очакванията на Жозе Моуриньо, че отборът няма да бъде допуснат да стигне до финала за сметка на каталунците , са се оправдали напълно. Както е известно, сблъсъкът между двата гранда бе белязан с редица скандални съдийски решения, като в първата среща на „Бернабеу" Пепе получи несправедлив червен картон, а симулативната игра на „блаугранас" не бе санкционирана.

Снощи пък, реферът в двубоя отмени чист гол на Игуаин, което допълнително нагнети напрежението и даде основание на критиците на Барселона да продължават да твърдят, че отбора воден от Гуардиола е тикан към финала.

„Разговарях с Жозе преди мача, но не и по време на самия двубой. След срещата той поздрави отбора и като всички в Реал е силно разгневен на случилото се на терена. Отново не ни беше лесно днес. Моуриньо явно имаше причина да каже, че няма да ни позволят да елиминираме Барселона и се оказа прав. Тук съдийството бе сравнително нормално, но след случилото се в първата среща в това няма нищо необичайно. Така или иначе битката бе решена още през миналата седмица. Видяхте гола на Игуаин. Видяха го и милиона хора по телевизионните екрани. Няма нужда да коментирам повече", заяви Каранка след срещата.

 

78