Днес УЕФА разглежда жалбата на Реал срещу Барселона


Н. Гавазов

Реал Мадрид поиска от УЕФА да предприеме дисциплинарни действия срещу шестима играчи на Барселона, които миналата седмица взеха участие в първата полуфинална среща от Шампионската лига между двата отбора, съобщава новината AS. Както е известно, двубоят, който се игра на „Сантяго Бернабеу" завърши с победа 2:0 за каталунците и бе белязан от серия инциденти, в резултат на които Моуриньо, Пинто и Пепе получиха червени картони.

Отделно от това, милиони телевизионни зрители станаха свидетели на симулативната игра на гостите от Барселона, които постоянно претендираха за несъществуващи нарушения, а на следващия ден след мача испанските телевизии показваха цял ден кадри от „нарушението" на Пепе срещу Дани Алвеш, заради което защитника на домакините беше изгонен, след което гостите отбелязаха си двата гола.

Според AS, Реал иска по два мача наказание за Алвеш, Педро и Бускетс, и по един за Пинто, Валдес и Кейта. „Белите" твърдят че Бускетс е отправял расистки обиди към Марсело. Мадридчани искат наказание и за Пеп Гуардиола, тъй като именно „неговото поведение е предизвикало и това на играчите", и това е бил тактически ход от негова страна

Днес Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира в Нион, за да обсъди жалбата на Реал Мадрид и се очаква да обяви решението си преди мача във вторник на „Камп Ноу". До този момент, чиновниците от европейската централа два пъти са вземали решение по подобен род жалби, като и в двата случая се е стигало до наказание на играчите-симуланти. Първият случай бе през 2007 година, когато Миколиунас от Литва отнесе два мача за негова симулация срещу Шотландия, а вторият случай бе през 2009 година, когато Едуардо от Арсенал симулира нарушение за дузпа в мач от квалификациите за Шампионската лига срещу Селтик. Тогава роденият в Бразилия хърватски национал също отнесе два мача.

В офисите на Барселона отначало се стреснали от информацията, но след това спокойно коментирали, че не очакват УЕФА да ги накаже.

 

97