Кройф: Реал е прекалено голям клуб за Моуриньо


Н. Гавазов

Холандската легенда на Барселона Йохан Кройф подложи на критика действията на старши-треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо по време на първата полуфинална среща от Шампионската лига между двата испански гранда и заяви, че президента на Кралския клуб Флорентино Перес трябва да преразгледа решението си да назначи португалеца на треньорския пост на отбора.

„Ние знаехме, че Моуриньо е способен на подобни постъпки. Реал е прекалено голям клуб, за да търпи подобно поведение. Президентът трябва да преразгледа своето решение относно назначението му за треньор", написа Кройф в своята традиционна колонка в De Telegraaf.

"Тъжното е, че Гуардиола бе принуден да отговори на коментариите на Моуриньо. Той не биваше да го прави това, но нямаше никакъв избор. Разбирам решението му да отговори на инсинуациите за подкрепа от страна на арбитрите, особено, след като никой друг не отговори на обвиненията. На практика, ръководството на Барселона не успя да отговори на обвиненията на Моуриньо", допълва холандецът.

 

84