УЕФА започна разследване на мача Реал - Барса (видео)


Н. Гавазов

УЕФА започна дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид и Барселона, заради инцидентите в първата полуфинална среща от Шампионската лига, съобщава новината BBC Sport. Също така, европейската футболна централа ще разследва и поведението на Жозе Моуриньо, който веднага след двубоя отправи обвинения срещу чиновниците на европейския футбол, че подкрепят Барселона.

УЕФА ще разследва и резервният вратар на каталунците Хосе Пинто, който предизвика бой в тунела по време на почивката, както "хвърлянето на различни предмети от публиката, навлизането на терена на фенове и червения картон на Пепе".

Особено внимание ще бъде обърнато на момента на изгонването на португалският бранител на Реал Мадрид, което според специалистите, изказали се веднага след въпросния двубой е било незаслужено, а днес през целия ден испанските телевизии излъчваха на забавен кадър ситуацията, от което стана ясно, че е нямало никакъв контакт между Дани Алвеш и Пепе  и играча на Барселона откровено е симулирал и с действията си е принудил главния съдия Воилфанг Щарк да изгони Пепе.

Дисциплинарният комитет на централата ще изслуша случая на 6 май.

Ето и видео от кадрите със скандалния картон на Пепе, които бяха излъчени днес по испанските телевизионни канали:

 

97